Henchir Dheb, de uitvalsbasis

Henchir Dheb heeft niet enkel de rust van het domein te bieden, ze kan ook perfect dienen als uitvalsbasis om Tunesië te ontdekken.

Vlakbij

In de buurt kunnen wandelingen gemaakt worden, zoals naar een prachtig meer. Sportievelingen kunnen met de mountainbike op pad. Wie het graag avontuurlijker heeft, kan op paardentocht of (in het seizoen) mee op jacht.

In een straal van amper 20 kilometer liggen havenstad Bizerte, het meer Ichkeul (Unesco-Werelderfgoed en een reservaat en belangrijke rustplaats voor trekvogels), de ruïnes van Utica en het fort van Ghar el Melh, waar ook een jachthaven is.

The (blue) sky is the limit

Wie Tunesië wil ontdekken, kan dat perfect dankzij het uitstekende netwerk van Jan en Leila.

Tunesië heeft een prachtige woestijn, met verkwikkende oases en intrigerende meertjes – die rood, groen en geel kleuren door de mineralen.

Dankzij Jan zijn jarenlange ervaring met toeristen, kan u ook (volledig georganiseerd, naar uw wens) excursies naar de woestijn maken. U kan zelfs overnachten in een nomadentent in de woestijn en  stoofpotjes bereiden en brood bakken in een kruik in het zand.

Niet alleen de natuurliefhebber, maar ook de cultuurfreak kan zich in Tunesië een indigestie bezoeken.

Op amper een uur rijden van Henchir Dheb ligt het oude Carthago, de eeuwige rivaal van Rome. Op een boogscheut van die historische stad liggen een indrukwekkend Amerikaans kerkhof uit de Tweede Wereldoorlog en kunstenaarsdorp Sidi Bou Saïd – waar Jan en Leila ook een pittoresk huisje hebben dat u kan huren vanaf najaar 2014. Perfect voor wie een combinatie van plattelandsrust en gezellige mediterrane drukte wil. Zo leeft u eens in een andere wereld en gaat u vol kleurrijke indrukken terug naar huis.

Vlakbij Sidi Bou Saïd en Carthago ligt hoofdstad Tunis, met haar koloniale lanen en gonzende souk. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Met Jan kan u zich overigens verzekeren van een uitstekende gids die Arabisch praat en begrijpt. En u dus zo behoed voor al te groteske prijzen.

Heeft u in een reisprogramma of - gids zelf ideeën opgedaan? Vraag er zeker naar. Henchir Dheb is uw poort naar Tunesië.