Echt in Sidi Bou Saïd slapen?

Onder de indruk van het helle blauw en wit van Sidi Bou Saïd en wil u eens écht in dit charmante stadje slapen? Dat kan: we hebben er een pittoresk huisje dat u kan huren, in combinatie met uw verblijf in Henchir Dheb, vanaf het najaar van 2014.

De vakantiewoning ligt in een doodlopend straatje, waar vooral familie van Leila woont. Jan en Leila renoveerden het en maakten het comfortabel voor 3 tot 5 personen (eventueel zorgt de slaapzetel in het salon voor nog 2 extra plaatsen). 

Op het gelijkvloer bevinden zich het salon, de eetkamer, de keuken en een wc (met douche). Op de eerste verdieping slaapt u: er is een tweepersoonskamer (met eigen badkamer met bad en wc) en een eenpersoonskamer - beiden voorzien van airco en centrale verwarming. Die laatste geeft uit op het eerste terras. Via een trap gaat u naar het dakterras. Beiden zijn ingericht.

U bent vanuit het huisje op loopafstand van een station, waar u een treintje kan nemen dat vertrekt en aankomt in het centrum van Tunis. De rit gaat langs de kustlijn van Tunis, via La Goulette, Carthago, Sidi Bou Saïd en La Marsa. Een prikkelende treinrit verzekerd.

Eveneens op loopafstand is het centrum van het mooie Sidi Bou Saïd, gelegen op een heuvel, zelf. Een toeristische trekpleister, maar toch: ook voor wie niet dol is op massatoerisme is dit zeker een aanrader.

Hoofdstad Tunis ligt op een halfuur rijden met de wagen. Het huisje is daarmee de uitstekende uitvalsbasis voor een uitstap.

Gelegen in een typische impasse, is dit huisje perfect voor wie plattelandsrust wil afwisselen met de gezellige mediterrane drukte. Zo leeft u eens in een andere wereld en gaat u vol kleurrijke indrukken terug naar huis.